Informacije

Kongres

Ovogodišnji kongres Udruženja radiologa Srbije će se održati na Zlatiboru, u hotelu Palisad od 9 – 11. novembra 2017. godine.

Zašto Palisad

Hotel Palisad se nalazi na visini od 1.000 metara, u centru prirodnog spektakla, u mirisnoj šumi borova, na raskršću vetrova, i carstvu dobrih ukusa, „stari gospodin“ u novom ruhu (kompletno renoviran 2014) već pola decenije predstavalja doajena u turističkoj ponudi regiona. Pravilno uvažavanje lepote koja nas okružuje, fantastična interakcija sa prirodom i eko-dizajn imaju za cilj da gosti budu u jakom srodstvu sa ambijentom koji nas hrani. Vođeni time, tokom rekonstrukcije hotela u opremanju su korišćeni isključivo prirodni materijali poput drveta, kamena, čoje, vune i lana koji su integrisani u savremeni dizajn. Gostima na dar je privatna kolekcija i stalna postavka najpoznatijih dela velikana srpskog slikarstva XIX-XX veka. ZLATIBOR poput najlepše scenografije sa veličanstvenim vrhovima, nepreglednim pašnjacima, gordim borovima, bistrim potocima, opojnim mirisima i diskretnim šumovima, bojama poput akvarela promoviše radost života i harmonije. U blagotvorne činioce ubraja se čist i suv vazduh, nizak vazdušni pritisak i čuvena “ruža vetrova“ koja uspeva da pomiri suprotstavljene vazdušne struje – planinsku i morsku, i učini ih lekovitim. Medicinska istraživanja pokazuju da je ovo područje pogodno i za lečenje različitih plućnih bolesti, anemije, neurastenije, poremećaja rada srca, malokrvnosti i štitaste žlezde. Sa preko 200 sunčanih dana godišnje ova planina predstavlja idealno mesto za odmor i sve sportstke aktivnosti uključujući i zimske sportove.

Kapacitet hotela:

  • 194 sobe
  • Sve sobe poseduju: Mini bar, Plazma TV, Kablovski program, Telefon, Aparat za kafu, Fen, Free Wi-Fi, Pet-Friendly
  • Barovi i restorani: Coffe & Wine bar, Aperitve-Bar, Restoran Palisad, Restoran Zlatni Bor
  • Relax & Beauty Center
  • Kongresni centar Palisad 350 mesta
  • Kongresni centar Srbija 700 mesta
  • Fudbalski i teniski tereni
  • Igraonica za decu

Zaštitni znak hotela Palisad je svakako autentični „dnevni boravak“ koji ga svrstava u listu retkih hotela koji se posećuju, bar na kratko, radi evociranja uspomena. Različite ambijentalne celine, sedenje uz kamin, zvuci klavira, planinski doživljaj pretvaraju u otmenu atmosferu. Motivi nestvarnih pejzaža, portreti i skulpture velikih majstora srpskog likovnog stvaralaštva upotpunjuju doživljaj a gostu daju privilegiju da u neobaveznoj formi svoj odmor pamte i ponovo se vraćaju. Lepotu ovog kolaža čine različite generacije koje na svoj način kreiraju dinamiku ovog prostora. Ostaće nezapamćene spontane zabave kojih se rado sećaju i novi naraštaji koji nekada, kao deca a sada sa svojim porodicama jednako uživaju u novom ambijentu.

Više informacija možete naći na linku http://www.palisad.rs

Lokacija