Dobrodošlica

Poštovane koleginice i kolege,

Dragi prijatelji,

 

Imamo posebnu čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo na Kongres radiologa Srbije koji će se održati 06-08. novembra 2015. godine u hotelu Hyatt Regency u Beograd u zajedničkoj organizaciji Udruženja radiologa Srbije i Sekcije za radiološku dijagnostiku SLD.

Kongres radiologa Srbije tradicionalno je jedan od najuglednijih i najuspešnijih medicinskih sastanaka u našoj zemlji. Atraktivan naučni program, moderan koncept, predavanja domaćih i stranih eksperata su garancija visokog kvaliteta ovog kongresa. Naučni odbor Kongresa koji se sastoji od vodećih radiologa iz cele Srbije je sebi zadao za cilj da poboljša već postojeći visok nivo prethodnih Kongresa radiologa Srbije.

Očekuje se da će ove godine u radu Kongresa učestvovati preko 70 domaćih i stranih eksperata koji će na dinamičan i interaktivan način prikazati različite teme, a posebno novine u radiologiji, što će omogućiti bolje razumevanje, potpunije prihvatanje i praktičnu primenu savremenih principa u radiologiji. Pored predavanja, biće organizovane i radionice posvećene posebno važnim oblastima, kao i naučne sesije gde će se predstaviti originalni naučni radovi.

U ime Naučnog odbora ovogodišnje Kongresa, pozivamo Vas da pošaljete svoje radove i time aktivno učestvujete u njegovom radu i značajno doprinesete opštem uspehu Kongresa. Posebno nam je želja da što više mladih radiologa prezentuje svoje radove.

Na ovom Kongresu ćemo imati priliku i zadovoljstvo da i ovde radimo zajedno sa članovima Udruženja radioloških tehničara i tehničara nuklearne medicine Srbije, naše dragim i nezamenljivim saradnicima koji će se predstaviti predavanjima i originalnim radovima.

Kongres radiologa se vremenom menjao i pratio promene u radiologiji, ali jedno se svakako nije promenilo, a to je zadovoljsto u druženje u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi i mogućnost sretanja starih prijatelja i upoznavanje novih.

Nadamo se da će tokom tri kongresna dana, Beograd biti ljubazni domaćin i pretvoriti kongresne sale u privremeni dom u kome će se u prijatnoj atmosferi izmenjivati naučna iskusstva i sticati nova. Beograd je poznat, ne samo u regionu, po bogatom kulturno istorijskom nasleđu i velikom broju mogućnosti aktivnog socijalnog života. Sigurno ćete pronaći nešto i za svoju dušu!

Nadamo se da će Kongres privući veliki broj radiologa i da ćete posle njega biti obogaćeni ne samo novim saznanjima, već i novim prijateljstvima i nezaboravnim trenucima.

Želimo vam srdačnu dobrodošlicu na predstojeći Kongres radiologa 2015!

Prof. Dr Zorica Milošević

Predsednica Sekcije za radiološku dijagnostiku SLD

Prof. Dr Dragan Mašulović

Predsednik Kongresnog odbora

 

Prof. Dr Ružica Maksimović

Predsednica URS