Informacije

Kongres

Ovogodišnji kongres Udruženja radiologa Srbije će se održati u Beogradu u hotelu Hyatt od 6 – 8. novembra 2015.

Zašto Beograd

Smešten na ušću Save u Dunav, Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi, i pored Atine, najveća urbana celina na Balkanu. Najstariji arheološki nalazi sa njegovog područja sežu u peti milenijum pre nove ere. Pripadnici keltskog plemena su osnovali singidunum u 3. veku pre nove ere, dok prvo pominjanje Beograda datira iz 878. godine. Tokom svoje duge i burne istorije, Beograd je osvajalo 40 armija, a 38 puta je podizan iz pepela. Iako je Beograd stari grad, on je ujedno i moderan sa mnoštvo kulturno-umetničkih dešavanja, obilatim nočnim životom, kao i mnogo mesta koje bi trebalo posetiti kao što su Kalemegdan sa obeležjima kao što su tvrđava sa poznatim “Pobednik” spomenikom, Sahat i Nebojšina kula, rimski bunar isl. Tu je boemska četvrt – Skadarlija gde se u opuštenoj atmosferi može dobro jesti i uživati u pogledu, a Knez Mihajlova je odlično mesto za šetnju i šoping.

Beograd je glavni grad Srbije sa oko 1,7 miliona stanovnika. Ima prvorazredni saobraćajni značaj, kao značajno drumsko i železničko čvorište, a takođe i međunarodno rečno i vazdušno pristanište i telekomunikacioni centar. Prostire se na 3,6% teritorije Srbije, a na njemu živi 15,8% stanovništva Srbije i radi 31,2% svih zaposlenih u Srbiji.

Beograd je prestonica srpske kulture, obrazovanja i nauke. U njemu je najveća koncentracija institucija iz oblasti nauke i umetnosti od nacionalnog značaja. Tu se nalazi Srpska akademija nauka i umentnosti, Srpska kraljevska akademija, Narodna biblioteka Srbije, Narodni muzej, kao i Narodno pozorište. Beograd je i sedište Beogradskog univerziteta, osnovanog davne 1808. godine.

Beograd ima status posebne teritorijalne jedinice u Srbiji, koja ima svoju autonomnu gradsku upravu. Njegova teritorija je podeljena u 17 opština, koje imaju svoje lokalne ograne vlasti.

Lokacija – Hotel Hyatt

Hotel Hyatt se nalazi u Ulici Milentija Popovića 5, na Novom Beogradu. Udaljen je 16km od aerodroma “Nikola Tesla”, što je oko 20min vožnje kolima. Lokacija hotela je takva da se vrlo brzo može stići u stari deo grada i videti većina kulturnih i drugih znamenitosti grada.

U svojoj ponudi ima 302 komforne i moderno opremljene sobe. U okviru hotela nalaze se restorani Metropolitan Grill i Focaccia, kao i mesta za poslovne sastanke Tea House i The Bar.

Ekskluzivni Klub Olympus fitnes centar & spa, opremljen je najsavremenijom fitnes opremom, sadrži potpuno renoviran bazen i đakuzi, saunu, parno kupatilo, mlazne tuševe koji su besplatni za one koji odsedaju u ovom hotelu.

Tokom trajanja Kongresa za sve učesnike je obezbeđen besplatan Wi-Fi, detalji će biti objavljeni neposredno pre kongresa.